Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog linserne i ca. 15 min. i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt.
Skær fennikel og gulerødder i tern på ca. 1x1 cm.
Find en stor pande frem, og sæt den over ved mellem varme. Tilsæt et godt skud olivenolie og krydderblandingen, og steg ternene i ca. 15-20 min., til de er møre, og har taget lidt farve.
Skær agurken i stænger. Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint.
Vend agurk, stilke og blade sammen med creme fraiche.
Krydr godt med friskkværnet sort peber, men ingen salt.
Dræn linserne, og vend dem ned i panden med de stegte grøntsager. Anret i en dyb tallerken med cremede agurker og tranebær ovenpå. Riv flager af ost over retten.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Indeholder:
25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.
Kommentarer og forslag til opskriften