0
Linser og svampe med spejlæg og cremet kål
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Linser

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et godt skud salt, og kog i ca. 15 min., til de er møre.

grønkålportobellosvampehjertesalat
5 min.
Grønt

Rib kålbladene af stilkene, og pluk salaten ud i blade. Skyl begge dele grundigt. Skær svampene ud i tykke skiver.

Find en stor pande frem, og varm den op ved høj varme. Tilsæt en smule olie, og steg svampene i 3-4 min. 

Tag svampene af panden, og steg kålen i 2-3 min. til den er faldet sammen, og er mør. Kom den op i en skål, og krydr med lidt salt.

æghvidløgcitronmayonnaisegrøn chili
10 min.
Spejlæg

Kom lidt ny olie på panden, og steg æggene. Husk at krydre med salt og friskkværnet peber.

Pisk en dressing af mayonnaise, fintrevet hvidløg, masser af citronsaft og godt med friskkværnet, sort peber. Husk, at du selv kan styre mængden af hvidløg.

Snit chilipeberen i tynde skiver.

20 min.
Kål

Vend grønkål, salatblade og grøn chili (efter smag) sammen med dressingen.

30 min.
Anretning

Dræn linserne for vand, og vend dem sammen med svampene. Smag til med lidt olivenolie og salt.

Anret i en dyb tallerken med spejlæg, cremet kål og salat ovenpå.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.