0
Linsesalat med bagt æble, fennikel og Bøllingsøost

Linsesalat med bagt æble, fennikel og Bøllingsøost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
madæbler (fx Belle de Boskoop)fennikel med top
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl æble og fennikel. Skær begge dele i ca. 1 cm tykke både. Vend dem med lidt olivenolie og lidt salt og peber. Læg æbler i den ene side af en bageplade og fennikel i den anden side.

Bag æblerne ca. 15 min., og tag dem herefter ud af ovnen og over i en skål. Bag fennikel ca. 25 min., til de har taget godt med farve og er møre.

grønne linser
5 min.
Linser

Kog linserne i ca. 15 min., til de er møre i rigeligt, saltet vand.

valnøddekernerBøllingsø
10 min.
Ost

Skær osten i mundrette tern, og hak valnødderne groft med en skarp kniv.

Drys valnødderne over fennikelen 5 min. før fennikelen er færdig, så valnødderne lige når at varme med i ovnen.

citronskalotteløghjertesalater
20 min.
Salat

Pluk salaten ud i blade. og skyl dem. Halvér de største af bladene.

Skræl løgene, og snit dem fint med en skarp kniv. Vend løg og salatblade sammen med masser af fintrevet citronskal, lidt citronsaft og olivenolie.

30 min.
Anretning

Vend æbler, fennikel og drænede linser sammen i en skål, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret dem i bunden af en dyb tallerken med ost og salat ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?