
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær fennikel i tynde både. Vend dem med et par dråber olivenolie, salt og groftkværnet sort peber. Bred dem ud på en bageplade, og bag ca. 20-25 min., til de har taget farve og er møre.
Kom linserne i en kasserolle, og dæk rigeligt med vand. Tilsæt lidt salt, og kog ca. 15 min., til linserne er helt møre.
Fyld en anden kasserolle med vand, og bring den i kog. Tilsæt æg, og kog i 7 min.
Pluk estragonen ud i blade, og hak den fint med en kniv. Hak ca. 5-6 kapers pr. kuvert. Skær æblet i små tern, og pluk salaten ud i blade (halvér de største af bladene).
Dræn linserne, og vend dem sammen med æbler, kapers, bagt fennikel og salat. Smag til med lidt salt og masser af fintrevet citronskal. Anret i en dyb tallerken med æg og estragon ovenpå.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften