0

Linsesalat med nye gulerødder, tomater, oliven og feta (4 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skær toppen af gulerødderne, men bevar 3 cm af det grønne. Skrub rødderne godt og flkæd dem en gang på langs. Vend dem med lidt olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem møre og gyldne ved 200 grader i ca. 20 min. Skyl linserne godt og kom dem i en gryde med laurbær, de hele pillede fed hvidløg og et godt nip salt. Hæld vand på til det dækker med 2 cm og kog linserne møre, 15-20 min. Hæld vandet fra og lad linserne dampe tørre. Skær tomaterne i små tern og snit forårsløget i tynde skiver. Vend linser, tomat, evt. hakket persille, løg, eddike og 3 spsk. olie sammen og smag til med salt og peber. Anret gulerødderne på et flot fad og "drys" linsesalaten over. Top med smuldret feta og grofthakkede oliven og server til grillet/stegt kød, fisk eller fjerkræ.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?