0
Linsesalat med tomater, estragon og smørstegt blomkål

Linsesalat med tomater, estragon og smørstegt blomkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Linser

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et godt skud salt. Lad dem koge i ca. 15 min., og trække 5 min. under låg.

blomkålhvidløg
3 min.
Blomkål

Pil hvidløgsfed, og snit dem fint.

Skyl blomkålen, og skær den ud i store buketter med masser af stok på. Varm en stor pande op ved middelhøj varme, og tilsæt en smule olie. Steg blomkålsbuketterne stille og roligt i 5-6 min., til de har taget masser af farve på alle flader. Tilsæt så en god klat smør, og lad den bruse op, og brune uden at branke. Kom hvidløg på, vend buketterne godt rundt i smør og hvidløg, og træk så panden af varmen.

sennepKota-ostcherry- eller blommetomaterestragonrødt æble
10 min.
Grønt

Halvér tomaterne. Pluk estragon ud i blade, og hak dem fint med en kniv. Skær æblet i tern.

Smuldr osten ud i mindre bidder.

Pisk en vinaigrette af sennep samt lige dele lys eddike og god olivenolie. Krydr med friskkværnet sort peber.

 

20 min.
Linsesalat

Dræn linserne, og vend dem sammen med tomater, estragon, vinaigrette og ost. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt olivenolie.

rødt æble
30 min.
Anretning

Anret linsesalaten i en dyb tallerken med æbler ovenpå og stegt blomkål på siden. Kom gerne lidt af smørret fra panden over blomkålen.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?