0
Løgtærte og linsesalat med persillerodscrudité og kapers

Løgtærte og linsesalat med persillerodscrudité og kapers

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Læs opskriften grundigt igennem før start. 

 

pizzadej - på surdejløgcreme fraiche 38%grønne linser
1 min.
Lav tærten

Start med at tænde ovnen på 210 grader varmluft. Sæt linserne over at koge i en kasserolle i rigeligt vand og et skud salt.

Skræl løgene og snit dem i strimler. Varm en stor pande op ved mellemhøje varme og tilsæt et godt skud olivenolie - eller en klat smør. Steg løgene til de er blevet møre og har taget godt med farve - ca. 10 min. Kom så creme fraichen op i panden og lad den koge ind og tykne. Smag til med salt og godt med groftkværnet sort peber.

Rul dejen ud på et melet bord. Kom dejen over på en bageplade med bagepapir på. Kom løgene inde på midten af dejen og fold kanterne op omkring og bag i ovnen i ca. 15-20 min. til den er flot gylden.

appelsinskalotteløgpersillerødderkapers
20 min.
Lav salaten

Riv persillerødderne på den grove side af et råkostjern.

Dræn linserne for vand og køl dem lidt ned med koldt vand. Dræn dem igen grundigt.

Hak skalotteløget fint. Skræl appelsinen med fingrene og skær den i skiver og derefter i mundrette bider.

Hak ca. 5-6 kapers pr kuvert. Bland persillerødder, kapers, løg, appelsin og linser i en skål. Vend det hele sammen med lidt olivenolie og smag til med salt.

30 min.
Anretning

Anret tærten i stykker på en tallerken med salaten på siden.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.