0
Lun kartoffelsalat med stegt blomkål, løvstikke og stegt laks

Lun kartoffelsalat med stegt blomkål, løvstikke og stegt laks

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at vaske kartoflerne grundigt. Kog dem i rigeligt, letsaltet vand i ca. 4-5 minutter. Sluk for kartoflerne, når du kan mærke at de stadig har lidt bid og lad dem trække færdig i vandet under låg, så de ikke bliver "overkogt".

ASC laks med skind
5 min.
Laks

Tag fisken ud af køleskabet, og del den i kuvertstykker. Tør stykkerne med et stykke køkkenrulle, og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Læg stykkerne til side til senere, ikke på køl.

citronblomkål
10 min.
Blomkål

Pluk blomkålen ud i små buketter, og sørg for at bruge stokken også. Steg blomkålen hårdt og hurtigt på en pande i ca. 3-4 min i en smule olie, så den tager godt med farve men beholder noget bid. Kom buketterne op i en skål og krydr med salt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal.

frisk løvstikkeskalotteløgdijon sennepcitron
15 min.
Sennepsmarinade

Snit skalotteløget super fint med en skarp kniv. Skyl løvstikken, hvis det er nødvendigt, og pluk den ud i blade. Snit stilkene fint med en kniv.

Kom senneppen op i en skål, og tilsæt saft af citronen og samme mængde god olivenolie som citronsaft. Pisk det sammen, tilsæt skalotteløgene, løvstikkestilke og smag til med salt og friskværnet peber. 

ASC laks med skind
20 min.
Laks

Varm en pande godt op, og tilsæt en smule olie. Læg laksen med skindsiden nedad, og steg den ca. 5-6 minutter afhængig af tykkelsen. Tilsæt gerne en klat smør eller to til panden. Vend derefter fisken, og steg den ca. 1 minut på den anden side.

små kartoflerblomkål
25 min.
Kartoffelsalat

Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe af et minut eller to. Del dem i halve, og vend dem sammen med sennepsmarinaden og de stegte blomkål. Smag det hele til, og juster med mere citronsaft/olivenolie, hvis det er nødvendigt. 

frisk løvstikke
30 min.
Anretning

Anret kartoffelsalaten på en tallerken med den stegte laks ved siden af. Slut af med at drysse løvstikkeblade over retten. 

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?