0

Lun kartoffelsalat med stegt tempeh, græsk yoghurt og parmesan

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Skræl kartoflerne, skær dem i store tern, og kog dem i en gryde med vand, der dækker, og et godt skud salt. De skal koge til de lige nøjagtigt er møre. Dræn vandet fra, og lad dem dampe lidt af.

palmekålsquashhvidløg
10 min.
Forbered det grønne

Snit hvidløget i super tynde skiver. Fjern de groveste stilke på kålen, og snit den i tynde strimler. Skær squash i tern på ca. 1x1 cm. Skær tempeh i tern på ca. 2x2 cm.

palmekålchipotlesauce kryddericitron
20 min.
Sautér kål

Sæt en gryde over ved mellem varme, og tilsæt lidt olivenolie. Sautér kålstrimlerne ca. 3-4 min., til de falder sammen, og er møre. Krydr med lidt salt og groftkværnet sort peber. Træk gryden fra varmen, og tilsæt krydderblanding og ca. 1 tsk. citronsaft pr. kuvert. Vend rundt.

hvidløg
25 min.
Steg tempeh

Varm en pande op ved mellemhøj varme. Tilsæt et generøt skud olivenolie, og steg tempehtern ca. 3-4 min., til de har taget godt med farve, og er sprøde. Tilsæt hvidløg de sidste 30 sekunder, og lad dem stege med. Krydr med lidt salt. 

græsk yoghurt, 10%parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Smør en god skefuld yoghurt ud i bunden af en dyb tallerken. Anret kartofler og kål ovenpå. Riv osten fint over, og drys med tern af tempeh.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?