
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skrub kartoflerne grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, saltet vand.
Bring kartoflerne i kog, og lad dem koge i 5-6 min. Sluk herefter, og lad kartoflerne trække færdig under låg.
Halvér citronen, og steg den på skærefladerne på en tør pande. Den skal tage godt med farve.
Skræl rødløgene, og snit dem papirstyndt med en skarp kniv. Vend snittet rødløg og saften fra citronen sammen i en skål sammen med lidt salt.
Skyl rucola og mynte, og lad det dryppe grundigt af. Skær rucolaen igennem en eller to gange med en kniv, og pluk mynten ud i blade. Hak de groveste af myntebladene.
Halvér evt. de største af kartoflerne.
Vend rødløg, rucola, mynte og små stykker ost sammen med de lune kartofler.
Smag grundigt til med et godt skud olivenolie, salt, friskkværnet peber og evt. mere citronsaft.
Steg pølserne i en smule olie på en mellemvarm pande i 2-3 min. på hver side.
Anret pølserne på en tallerken sammen med den lune kartoffelsalat.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften