Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.
Skyl perlebyggen i en sigte med koldt vand. Kom herefter kornene over i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Kog dem stille og roligt under låg til de er helt møre - ca. 20 min.
Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Gnid den med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
Læg fisken på en bradepande på bagepapir og bag i ovnen til den er mør og falder fra hinanden i flager - ca. 10-15 min.
Fjern de 1-2 yderste blade på rosenkålen. Herefter kan du enten plukke bladene af, eller du kan snitte kålen fint med en kniv. Sidstnævnte går hurtigst mens den første løsning giver en mere "luftig" salat. Kom herefter kålen op i en skål.
Pil skallen af grapen og skær den først ud i tykke skiver og skær derefter hver skive i kvarte - så du ender med grapestykker på ca. 2x2 cm. Bland grapestykker og evt. grapesaft op i kålen og vend godt rundt.
Flæk agurken på langs og skrab kernehuset ud med en ske. Skær herefter agurken ud i små tern.
Pluk fetaosten ud i grove brud.
Dræn perlebyggen for kogevand og skyl den hurtigt i en sigte for at køle den en smule ned.
Vend perlebyg, agurk og fetabrud sammen i en skål og smag til med et godt skud olivenolie, salt og godt med friskværnet peber.
Pluk fisken ud i store stykker og vend dem forsigtigt op i rosenkålen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret perlebyggen i en dyb tallerken med kålsalaten ovenpå. Slut gerne af med et par dråber olivenolie ud over.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()