Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor gryde godt saltet vand over at koge.
Nip stilken af bønnerne, og skær broccolien ud i buketter.
Når vandet koger, blancherer du først broccolibuketter i ca. 2-3 min. Tag dem op af vandet, bring det i kog igen, og kog så bønnerne i ca. 5-7 min.
Kom både bønner og broccoli op i en stor skål.
Tilsæt et godt skud olivenolie til en gryde ved mellem varme, dræn de hvide bønner for vand, og lun bønnerne godt igennem heri. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de har taget lidt farve.
Tør panden fra før af, tilsæt lidt olie, og steg pølserne i ca. 4-5 min., til de har taget godt med farve.
Skær dem ud i mundrette stykker.
Riv osten, og vend alle ingredienserne sammen i en stor skål.
Krydr med masser af fintrevet citronskal, salt og peber, og tilsæt også gerne lidt olivenolie og citronsaft.
Anret i dybe tallerkener.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()