0

Lynmarinerede tunbøffer med oliven/rosmarinsmør og dobbelt tomatsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Smør: Skær olivenkødet fri af stenene og hak det godt. Rør smør, oliven, ½ spsk. citronsaft, ½ tsk. rosmarin, sennep, salt og peber sammen og smag til.

Tun: Pisk 2 spsk. olivenolie, 1 spsk. citronsaft, ½ tsk. rosmarin og peber i en skål og hæld det i en plastpose. Læg tunbøfferne i, ryst posen og lad dem marinere på køl i 15 min. Varm en grillpande godt op (de kan også steges på en almindelig pande) og grill bøfferne 2-3 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Anret dem på et fad, fordel smørret ovenpå og lad det smelte på de varme bøffer.

Salat: Halver cherrytomaterne, skær de soltørrede tomater i tynde strimler, hak rødløget fint og snit basilikumbladene i strimler. Vend det hele sammen. Dryp med 2 spsk. olivenolie og rødvinseddiken og krydr med salt og peber.

Server med bagte kartoffelbåde og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.