0

Lynsaltet torsk i cremet majschowder med koriander og røget paprika

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Skær fisken i store portionsstykker. Drys et lag salt i bunden af et lille fad, læg fiskestykkerne deri og drys med mere salt, så fisken er helt dækket. Sæt minuturet til 10 min. og lad fisken trække i saltet så længe. Skyl saltet af fiskestykkerne og dup dem tørre. Vend stykkerne i mel rørt med et godt kværn peber og bank overskydende mel forsigtig af. Brun stykkerne kortvarigt i lidt olie i en sauterpande, tag dem af panden og sæt dem til side (panden skal bruges igen om lidt).

Chowder: Hak hvidløgene fint og sauter dem i panden uden de tager farve. Tilsæt majs, smør, timianblade og paprika og rist 1-2 min. Tilsæt hvidvin, citronsaft og fond og lad det simre til det er reduceret til det halve. Rør fløden i og rør til det koger op. Læg torskestykkerne ned i panden og lad dem simre med i 2-3 min. til chowderen er blød og cremet. Smag til, drys med friskhakket koriander og top med limebåde.

Server straks sammen med masser af godt brød og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Afdæmpet, men intens i smagen. Ideelt hvis du vil introduceres blidt til røget paprika og opdage kvaliteterne ved dette fantastiske krydderi. Det kan anbefales til både fisk, supper og risretter. Brug det, hvis din ret trænger til noget særligt ekstra.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.