0

Lynsaltet torsk i cremet majschowder med koriander og røget paprika

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Hvedemel, Mælk, Sulfitter, Krebsdyr, Fiskeben, Selleri, Fløde

Fremgangsmåde

Fisk: Skær fisken i store portionsstykker. Drys et lag salt i bunden af et lille fad, læg fiskestykkerne deri og drys med mere salt, så fisken er helt dækket. Sæt minuturet til 10 min. og lad fisken trække i saltet så længe. Skyl saltet af fiskestykkerne og dup dem tørre. Vend stykkerne i mel rørt med et godt kværn peber og bank overskydende mel forsigtig af. Brun stykkerne kortvarigt i lidt olie i en sauterpande, tag dem af panden og sæt dem til side (panden skal bruges igen om lidt).

Chowder: Hak hvidløgene fint og sauter dem i panden uden de tager farve. Tilsæt majs, smør, timianblade og paprika og rist 1-2 min. Tilsæt hvidvin, citronsaft og fond og lad det simre til det er reduceret til det halve. Rør fløden i og rør til det koger op. Læg torskestykkerne ned i panden og lad dem simre med i 2-3 min. til chowderen er blød og cremet. Smag til, drys med friskhakket koriander og top med limebåde.

Server straks sammen med masser af godt brød og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Afdæmpet, men intens i smagen. Ideelt hvis du vil introduceres blidt til røget paprika og opdage kvaliteterne ved dette fantastiske krydderi. Det kan anbefales til både fisk, supper og risretter. Brug det, hvis din ret trænger til noget særligt ekstra.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?