Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
Sæt samtidig en stor gryde vand over at koge, og tilsæt et generøst skud salt, ligesom hvis du skulle koge pasta. Brug mindst 1 liter vand pr. kuvert.
Skyl fennikel, og skær den i ca. 1 cm tykke skiver.
Når vandet bulderkoger, tilsætter du fennikel til gryden, og koger den i 2-3 min.
Dryp fenniklen grundigt af, og kom den derefter over i en skål, og lad den dampe godt af.
Hak peanuts fint med en kniv, og pluk basilikum ud i blade.
Skær koteletten ud i tynde strimler, og krydr dem med salt.
Skyl forårsløg, og skær dem i stykker på ca. 2-3 cm.
Varm en pande eller wok op ved højeste blus.
Steg kødet i 1-2 min. i en smule olie.
Kom så forårsløg op i panden, og lad dem stege med i yderligere 1-2 min.
Dræn evt. vand væk fra skålen med den kogte fennikel, når den er dampet lidt af.
Tilsæt chilisauce, basilikum og de hakkede peanuts, og vend godt rundt.
Anret ris i en dyb tallerken, og kom fennikel og kød ovenpå.
Kommentarer og forslag til opskriften