0
Lynstegt svinekotelet med fennikel, sweet chili og peanuts

Lynstegt svinekotelet med fennikel, sweet chili og peanuts

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Fennikelbasmatirispeanutsbasilikum
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.

OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.  

Sæt samtidig en stor gryde vand over at koge, og tilsæt et generøst skud salt, ligesom hvis du skulle koge pasta. Brug mindst 1 liter vand pr. kuvert.

Skyl fennikel, og skær den i ca. 1 cm tykke skiver.

Når vandet bulderkoger, tilsætter du fennikel til gryden, og koger den i 2-3 min.

Dryp så fenniklen grundigt af, og kom den derefter over i en skål, og lad den dampe godt af.

Hak peanuts fint med en kniv, og pluk basilikum ud i blade.

koteletforårsløg
15 min.
Kød

Skær koteletten ud i tynde strimler, og krydr dem med salt.

Skyl forårsløg, og skær dem i stykker på ca. 2-3 cm.

Varm en pande eller wok op ved højeste blus.

Steg kødet i 1-2 min. i en smule olie. Kom så forårsløg op i panden, og lad dem stege med yderligere 1-2 min.

Sød chilisaucepeanutsbasilikum
25 min.
Fennikel

Dræn evt. vand væk fra skålen med den kogte fennikel, når den er dampet lidt af.

Tilsæt chilisauce, basilikum og de hakkede peanuts, og vend godt rundt.

30 min.
Anretning

Anret ris i en dyb tallerken, og kom fennikel og kød ovenpå.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
768 kcal
Fedt:
33,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
8 g
Kulhydrat:
76,8 g
heraf sukkerarter:
14,4 g
Kostfibre:
3,8 g
Protein:
37,1 g