0
Lynstegte gulerødder med persillepesto, cremet spelt og krystal karl

Lynstegte gulerødder med persillepesto, cremet spelt og krystal karl

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespeltløgcreme fraiche 38%
Spelt

Kom kernerne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad spelten koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

Pil løget, og hak det fint. 

Når spelten er kogt færdig, drænes vandet fra, og løget tilsættes sammen med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad det stege ved middel varme, indtil løgene bliver gyldne. Skru helt ned for varmen, tilsæt creme fraiche, og varm stille og roligt op, så retten får en cremet konsistens. Hvis den får for høj varme, vil creme fraichen skille. 

Smages til med salt og peber. 

krystal karlpinjekernerpersillecitron
5 min.
Pestoen

Pinjekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, og dup den evt. tør med et viskestykke, så så meget væde fjernes som muligt. 

Mort (eller finthak) persillen, halvdelen af pinjekernerne og halvdelen af osten sammen med citronsaften og 2 spsk. olie pr. person. Smages til med salt.

gulerod
15 min.
Gulerødderne

Skrub gulerødderne grundigt under vand. Skær dem i lange tynde skiver med en kartoffelskræller. 

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges gulerødderne i flere omgange i 1/2 spsk. olie pr. person. Lad gulerødderne få lidt farve, før de vendes hurtigt rundt og tages af panden. De skal stadig have lidt bid og skal ikke falde helt sammen. Krydr med salt og peber. 

30 min.
Anretning

Fordel den cremede spelt i dybe tallerkener, anret de stegte gulerødder henover og top med pesto, pinjekerner og revet ost. 

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?