0

Lys suppe med ristet laks, kartofler, blomkål, dild og bacondrys

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Suppe: Pil løget og skær det i smalle både. Pil hvidløget og hak det. Rens porren og skær den i 3 mm tynde skiver. Skrub kartoflerne og halver dem. Smelt smørret i en tykbundet gryde og sauter løg og porrer ved medium varme til de er klare og møre - mindst i 10 min. - rør i dem jævnligt, så de ikke tager farve. Tilsæt kartoflerne og sauter videre i ca. 10 min. Del imens blomkålen i mundrette buketter og damp dem lige knapt møre i letsaltet vand. Hæld hvidvin og hønsefond i gryden, kog op og lad suppen simre i ca. 10 min. til kartoflerne lige er møre. Rør fløde og blomkål i, varm igennem og smag til med citronsaft, salt og peber. Hak dilden og rør halvdelen i suppen lige inden servering.

Bacon: Rist baconen sprød på en tør pande og dryp af på køkkenrulle.

Laks: Del laksen i portionsstykker - hvis det ikke allerede er gjort. Pensl laksestykkerne med et tyndt lag olie og krydr dem let med salt og peber. Varm lidt olie op på en pande og rist stykkerne på skindsiden i 4-5 min. Vend dem og rist videre til kødet lige er mørt, men stadig saftigt og let pink i midten. Træk skindet af – det skal bare kasseres – og krydr med lidt ekstra salt og peber.

Anret suppen i dybe tallerkner, top med et stykke ristet laks og ristet bacon og drys med resten af dilden.

Server sammen med en god pesto, groft brød og evt. en sprød grøn salat med æbler og dampet broccoli.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?