0

Lys suppe med ristet laks, kartofler, blomkål, dild og bacondrys

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Suppe: Pil løget og skær det i smalle både. Pil hvidløget og hak det. Rens porren og skær den i 3 mm tynde skiver. Skrub kartoflerne og halver dem. Smelt smørret i en tykbundet gryde og sauter løg og porrer ved medium varme til de er klare og møre - mindst i 10 min. - rør i dem jævnligt, så de ikke tager farve. Tilsæt kartoflerne og sauter videre i ca. 10 min. Del imens blomkålen i mundrette buketter og damp dem lige knapt møre i letsaltet vand. Hæld hvidvin og hønsefond i gryden, kog op og lad suppen simre i ca. 10 min. til kartoflerne lige er møre. Rør fløde og blomkål i, varm igennem og smag til med citronsaft, salt og peber. Hak dilden og rør halvdelen i suppen lige inden servering.

Bacon: Rist baconen sprød på en tør pande og dryp af på køkkenrulle.

Laks: Del laksen i portionsstykker - hvis det ikke allerede er gjort. Pensl laksestykkerne med et tyndt lag olie og krydr dem let med salt og peber. Varm lidt olie op på en pande og rist stykkerne på skindsiden i 4-5 min. Vend dem og rist videre til kødet lige er mørt, men stadig saftigt og let pink i midten. Træk skindet af – det skal bare kasseres – og krydr med lidt ekstra salt og peber.

Anret suppen i dybe tallerkner, top med et stykke ristet laks og ristet bacon og drys med resten af dilden.

Server sammen med en god pesto, groft brød og evt. en sprød grøn salat med æbler og dampet broccoli.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.