0
Lyssej, gnocchi og skorzonerrødder gratineret med spinatsauce og parmesan

Lyssej, gnocchi og skorzonerrødder gratineret med spinatsauce og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Klargør ovnen:

 Tænd ovnen på 225 grader.

lyssejfilet uden skind
2 min.
Fisk del 1:

Del fisken i 4-5 stykker pr. person. Drys med lidt salt. Lad fisken trække lidt med saltet. 

lyssejfilet uden skindgnocchicitronskorzonerrødder
5 min.
Skorzonerrod & gnocchi:

Skræl skorzonerrødderne, skær top og bund af, og skyl dem grundigt. Del dem i 2-3 cm. lange stykker, og læg dem i koldt vand tilsat lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. Steg skorzonerrødder og gnocchi på en stor pande i halvt smør/halvt olivenolie. Steg, til begge dele er gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber samt fintrevet citronskal. 

hvidløgfløde 38% (piskefløde)citronparmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Spinatsauce med parmesan

Kog fløden op med samme mængde vand, som den mængde fløde, du har modtaget. Kog igennem i 2-3 min. (tilsæt evt en bouillonterning - jeg bruger hønsebouillon). Blend saucen med 1-2 fed frisk hvidløg samt spinat. Er du i det dekadente humør, kan du med fordel blende en generøs klump smør med i saucen. Kog den op, tilsæt ca. halvdelen af parmesanen, der er revet fint, og smag til med salt og peber samt en smule citronsaft. 

lyssejfilet uden skind
25 min.
Fisk del 2:

Kom fisken i et ildfast fad, og fordel skorzonerrødder og gnocchi omkring. Hæld sovsen over fiskestykkerne, og riv det sidste parmesan over. Sæt hele herligheden i ovnen til fisken er gennembagt - det tager 12-15 min. 

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?