Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader.
Del fisken i 4-5 stykker pr. person. Drys med lidt salt. Lad fisken trække lidt med saltet.
Skræl skorzonerrødderne, skær top og bund af, og skyl dem grundigt. Del dem i 2-3 cm. lange stykker, og læg dem i koldt vand tilsat lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. Steg skorzonerrødder og gnocchi på en stor pande i halvt smør/halvt olivenolie. Steg, til begge dele er gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber samt fintrevet citronskal.
Kog fløden op med samme mængde vand, som den mængde fløde, du har modtaget. Kog igennem i 2-3 min. (tilsæt evt en bouillonterning - jeg bruger hønsebouillon). Blend saucen med 1-2 fed frisk hvidløg samt spinat. Er du i det dekadente humør, kan du med fordel blende en generøs klump smør med i saucen. Kog den op, tilsæt ca. halvdelen af parmesanen, der er revet fint, og smag til med salt og peber samt en smule citronsaft.
Kom fisken i et ildfast fad, og fordel skorzonerrødder og gnocchi omkring. Hæld sovsen over fiskestykkerne, og riv det sidste parmesan over. Sæt hele herligheden i ovnen til fisken er gennembagt - det tager 12-15 min.
Som vist på billedet.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()