0

Mahi mahi på hawaiiansk med macadamianødder, tropisk frugt og ristet kokos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Fjern skindet på fisken og skær den i portionsstykker (hvis det ikke allerede er gjort). Hak nødderne fint og vend dem sammen med rasp, lidt salt og peber. Vend fiskestykkerne grundigt i nøddeblandingen og lad dem hvile i 10 min. Varm lige dele smør og olie op på en pande og steg fiskestykkerne gyldne og møre på begge sider.

Sauce: Hak skalotteløgene fint og sauter dem i lidt olie på en pande til de er klare. Tilsæt hønsefonden og kog det ind til det halve. Skær imens papaja, ananas og mango (mængden på alle 3 frugter er renset vægt) i fine små tern. Kom dem i pandesaucen og lad det hele simre stille og roligt til saucen tykner.

Anret de panerede fiskestykker på tallerkner og dryp saucen rundt om. Top fisken med frugtternene, ristet kokosmel (ristet på en tør pande) og friskhakket koriander.

Server sammen med basmatiris, en sprød grøn salat og evt. grillede hele forårsløg, asparges eller majskolber.

Bonusinfo

Sådan åbner du en kokosnød:

Kokosnøden lægges i din ene hånd og med den tungeste og mest robuste kokkekniv/kødøkse du har (eller lignende genstand.) slår du med knivens ryg hårdt på kokosnødden mens du drejer den rundt i hånden. Slagene skal ramme nødden på det tykkeste sted. Med blot ganske lidt øvelse får du nu to halve kokosnødder der er delt med et forholdsvis lige snit på tværs.

Fisk nu forsigtigt kødet ud! 

Fif: hold evt en skål under så du nemt kan opsamle det skønne kokosvand der er i nødden! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?