
Skær tomater i 1/2 cm tykke skiver, kom dem i en skål, og drys med lidt salt og halvdelen af krydderiblandingen. Lad dem salte i 10 min.
Vend tomaterne i kærnemælk (brug det halve her), så hvedemel , derefter i sammenpiskede æg og så igen i hvedemel, så æg igen - og til sidst vendes i rasp.
Steg tomaterne i rigeligt neutral olie, til de er gyldne og sprøde på begge sider. Læg dem på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.
Del fisken i portionstykker, krydr dem med salt, peber og det sidste krydderiblanding. Vend fiskestykkerne i polentamel, og steg dem sprøde på en pande i neutral olie. Krydr med salt og peber.
Pluk salaten i mundrette stykker, skyl dem og slyng dem tørre. Vend med kærnemælk og lidt olivenolie, og smag til med salt, sukker og lys eddike.
Som vist på billedet.
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften