0
Majs-stegt kulmule loins med southern-style fried green tomatoes og salat

Majs-stegt kulmule loins med southern-style fried green tomatoes og salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
grønne tomaterraspægkærnemælkcajun krydderi
1 min.
Southern-style fried green tomatoes:

Skær tomater i 1/2 cm tykke skiver, kom dem i en skål, og drys med lidt salt og halvdelen af krydderiblandingen. Lad dem salte i 10 min.

Vend tomaterne i kærnemælk (brug det halve her), så hvedemel , derefter i sammenpiskede æg og så igen i hvedemel, så æg igen - og til sidst vendes i rasp.

Steg tomaterne i rigeligt neutral olie, til de er gyldne og sprøde på begge sider. Læg dem på fedtsugende papir, og drys med lidt salt. 

polentamelcajun krydderi
25 min.
Majs-stegt kulmule :

Del fisken i portionstykker, krydr dem med salt, peber og det sidste krydderiblanding. Vend fiskestykkerne i polentamel, og steg dem sprøde på en pande i neutral olie. Krydr med salt og peber.

 

30 min.
Salat

Pluk salaten i mundrette stykker, skyl dem og slyng dem tørre. Vend med kærnemælk og lidt olivenolie, og smag til med salt, sukker og lys eddike.

 

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.