Kartofler: Skrub kartoflerne og kog dem netop møre i letsaltet vand. Hak 2 fed hvidløg fint og bland dem sammen med 3 spsk. olivenolie, salt og peber. Halver kartoflerne og vend dem sammen med hvidløgsolien. Hæld kartoflerne i et ovnfast fad og drys osten over. Gratiner kartoflerne i en 200 grader varm ovn til osten er gylden (ca. 10 min.).
Avokadosalsa: Halver avokadoerne, fjern sten og skræl og skær avokadokødet i små tern. Vend straks ternene sammen med citronsaft (for at undgå misfarvning). Hak chili (efter behag), rødløg og 1 fed hvidløg helt fint og skær cherrytomaterne i små tern. Vend alle grøntsagerne sammen, tilsæt lidt olie og smag til med salt og peber.
Fisk: Skrab fileterne rene og dup dem tørre. Vend dem i majsmel krydret med salt og peber og bank forsigtigt overskydende mel af. Smelt en blanding af smør og olie på en pande og lad det bruse af. Læg fileterne på panden med skindsiden nedad og steg dem i ca. 3 min. Vend fileterne og steg i yderligere 2-3 min afhængig af tykkelsen på fileten.
Kommentarer og forslag til opskriften