0

Majspaneret hvilling/kuller med gratinerede kartofler og avokadosalsa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne og kog dem netop møre i letsaltet vand. Hak 2 fed hvidløg fint og bland dem sammen med 3 spsk. olivenolie, salt og peber. Halver kartoflerne og vend dem sammen med hvidløgsolien. Hæld kartoflerne i et ovnfast fad og drys osten over. Gratiner kartoflerne i en 200 grader varm ovn til osten er gylden (ca. 10 min.).

Avokadosalsa: Halver avokadoerne, fjern sten og skræl og skær avokadokødet i små tern. Vend straks ternene sammen med citronsaft (for at undgå misfarvning). Hak chili (efter behag), rødløg og 1 fed hvidløg helt fint og skær cherrytomaterne i små tern. Vend alle grøntsagerne sammen, tilsæt lidt olie og smag til med salt og peber.

Fisk: Skrab fileterne rene og dup dem tørre. Vend dem i majsmel krydret med salt og peber og bank forsigtigt overskydende mel af. Smelt en blanding af smør og olie på en pande og lad det bruse af. Læg fileterne på panden med skindsiden nedad og steg dem i ca. 3 min. Vend fileterne og steg i yderligere 2-3 min afhængig af tykkelsen på fileten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.