0

Majspaneret rødspætte med estragon/tartarsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tartarsauce: Kom skalotteløg, cornichoner, oliven og estragonblade i en foodprocessor og hak det fint. Kom det i en skål sammen med mayonnaise, cremefraiche, salt og peber. Smag tartarsaucen til med eddike, tabasco, salt og peber og opbevar den køligt frem til servering.

Fisk: Bland mel, paprika, salt og peber i en dyb tallerken, pisk æggene sammen i en anden og kom majsmelet i en tredje. Vend hver fiskefilet først i melet, derefter i æg og til sidst i majsmelet. Lad paneringen sætte sig 10 min. inden fisken steges gyldne på begge sider i smør.

Server retten med råstegte kartofler og en klassisk råkostsalat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.