0

Majspaneret rødtunge med kartoffel/majsgratin og grillet tomat/avokadosalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Gratin: Skrub kartoflerne godt og skær dem i skiver. Befri majskolberne for blade og "hår" og skær kernerne af kolberne med en skarp kniv. Pil og trim forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Vend kartofler, majs, forårsløg, 2/3 af osten, chiliflager, salt og peber sammen i et lavt ovnfast fad. Pisk mælk, 2 spsk. hvedemel, lidt salt og peber sammen og hæld det over grøntsagerne. Dæk fadet godt til med stanniol og bag i en 200 grader varm ovn i 30 min. Tag stanniolen af, drys med den resterende ost og bag videre i 20-25 min. til osten er gylden og kartoflerne møre. Lad gratinen hvile i 10 min. inden servering.

Salat: Skær tomaterne i kvarte og arranger dem på et fladt fad. Halver avokadoerne og befri dem for sten og skal. Vend dem sammen med lidt olie, salt og peber og grill dem på en varm grillpande med skærefladen nedad i ca. 40 sek. til de har fået fine grillstriber. Læg de halve avokadoer ovenpå tomaterne og top med rødløg i tynde både. Dryp med balsamico og lidt olivenolie og drys med grofthakkede saltmandler.

Fisk: Vend fileterne i hvedemel blandet sammen med salt og peber. Pisk ægget sammen, vend fileterne deri og vend dem dernæst i polentagrynene. Steg dem gyldne og sprøde på begge sider i smør.

Server sammen med en sprød grøn salat og groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.