0

Majspaneret rødtunge med kartoffel/majsgratin og grillet tomat/avokadosalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Gratin: Skrub kartoflerne godt og skær dem i skiver. Befri majskolberne for blade og "hår" og skær kernerne af kolberne med en skarp kniv. Pil og trim forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Vend kartofler, majs, forårsløg, 2/3 af osten, chiliflager, salt og peber sammen i et lavt ovnfast fad. Pisk mælk, 2 spsk. hvedemel, lidt salt og peber sammen og hæld det over grøntsagerne. Dæk fadet godt til med stanniol og bag i en 200 grader varm ovn i 30 min. Tag stanniolen af, drys med den resterende ost og bag videre i 20-25 min. til osten er gylden og kartoflerne møre. Lad gratinen hvile i 10 min. inden servering.

Salat: Skær tomaterne i kvarte og arranger dem på et fladt fad. Halver avokadoerne og befri dem for sten og skal. Vend dem sammen med lidt olie, salt og peber og grill dem på en varm grillpande med skærefladen nedad i ca. 40 sek. til de har fået fine grillstriber. Læg de halve avokadoer ovenpå tomaterne og top med rødløg i tynde både. Dryp med balsamico og lidt olivenolie og drys med grofthakkede saltmandler.

Fisk: Vend fileterne i hvedemel blandet sammen med salt og peber. Pisk ægget sammen, vend fileterne deri og vend dem dernæst i polentagrynene. Steg dem gyldne og sprøde på begge sider i smør.

Server sammen med en sprød grøn salat og groft brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?