0

Majspaneret torsk med auberginefyldte tomater og persillepesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pesto: Pluk persillen og pil hvidløget. Kom hvidløg, mandler og 50 g parmesan i foodprocessoren og hak det fint. Tilsæt persillen og kør det fint. Tilsæt en god sjat olie, krydr med salt og peber og kør det sammen til en blød, cremet pesto - tilsæt evt. mere olie, hvis konsistensen er for tyk. Smag til og lad pestoen sætte sig mens resten tilberedes.

Tomater: Skær toppen af tomaterne, skrab forsigtigt kernerne ud og sæt tomaterne i et ovnfast fad. Skær aubergine og toastbrød (uden skorpe) i små tern og hak olivenerne fint. Rist aubergineternene i 4 spsk. olie til de begynder at tage farve og tilsæt brød og oliven. Sauter til det hele er gyldent og lad blandingen køle af. Skær mozzarellaosten i små tern og striml basilikummen. Bland det sammen med auberginer, brød, oliven og æg og fordel fyldet i tomaterne. Bland 50 g revet parmesan sammen med raspen, drys det over tomaterne og dryp med lidt olie. Gratiner tomaterne i en 175 grader varm ovn i ca. 15 min.

Fisk: Bland majsmelet med salt og peber i en dyb tallerken. Skær fisken i portionsstykker, vend dem i majsmelet og lad dem hvile i 10 min. før de steges gyldne og møre på begge sider i olie.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.