0
Majsstegt mørksej med majsfrikassé, salvie, nye løg og polenta

Majsstegt mørksej med majsfrikassé, salvie, nye løg og polenta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Mælk, Fløde

Fremgangsmåde

Polenta: Kog 7 dl letsaltet vand (eller sødmælk hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op og rør med polentaen (gem ½ dl til at vende fisken i). Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 minutter. Lad den hvile 4-5 minutter under låg – rør med revet parmesan (brug halvdelen her), 2-3 spsk. af din bedste olivenolie eller lidt kold smør og smag til med salt og peber.

Majsfrikasse: Fjern bladene og skær majskernerne af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en klat smør sammen med finthakket skalotteløg et par minutter ved medium varme (de må ikke tage farve!) Tilsæt fløde og kog ind til en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og plukket finthakket salvie - og server straks.

Fisk: Del fisken i portionsstykker og krydr med salt og peber. Vend dem i det sidste polentamel og steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2-3 min. til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter og vend fiskene når det er ”bruset af”. Steg videre mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1-2 min. Krydr igen med lidt salt og peber før du serverer (gerne med en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt). Steg det sidste minuts tid forårsløg med på panden.

Fif: Gem evt. lidt a polentaen til dagen efter hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprødt i lidt olie på en pande!

Anretning: Som vist på billedet – riv det sidste parmesan over retten

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?