0
Majsstegte rødspættefileter med majsfrikassé, løg og knuste kartofler

Majsstegte rødspættefileter med majsfrikassé, løg og knuste kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Fløde, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflerforårsløg
1 min.
Nye kartofler:

Skrab/skrub kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt. Lige før kartoflerne skal serveres, knuses de let med en ske, og røres med skyllet og hakket toppe fra forårsløg, lidt dild (gem resten til majsfrikasséen) og et par skefulde fløde (gem resten til majsfrikasséen).

majskolberfløde 38% (piskefløde)forårsløg
5 min.
Majsfrikasse:

Fjern bladene og skær majskernerne af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en klat smør sammen med finthakket forårsløg (brug det lyse fra 1-2 forårsløg). Tilsæt fløde, og lad det simre og koge ind til en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og det sidste plukkede og finthakkede dild.

20 min.
Fisk:

Krydr fileterne med salt og peber, og fold dem på midten (se video ovenover) på den lange led. Vend dem i polentamel, og steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min., til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter, og vend fiskene når smørret er bruset af. Steg videre, mens du hele tiden drypsteger ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1 min. Krydr igen med lidt salt og peber, før du serverer (gerne med en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt). Steg det sidste minuts tid de resterende hele skyllet forårsløg med på panden.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet med kartofler i en skål.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?