Ris: Læg risene i koldt vand i 10 min. og skyl efter. Kog 7 dl vand i en kasserolle, tilsæt ½ tsk. salt og risene og rør godt. Kog op under låg til væden ikke længere er til at se i overfladen, sluk for risene og lad dem trække 10 min. Lad dem dampe af til de har nået stuetemperatur.
Fisk: Rør citron- og appelsinsaft, honning, eddike, sojasauce, fiskesauce, sambal oelek og maizena sammen i en lille gryde og kog det op i 30 sek. til en tyk og blank glace. Del fisken i lige tykke portionsstykker, læg dem på en bageplade og krydr med salt og peber. Dæk fisken til med stanniol og bag i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. (til fisken flager, men er lige knap mør). Flyt fisken over i et smurt ovnfast fad, pensl godt med glacen og sæt fisken ind i den slukkede ovn ved eftervarme i 10 min. til den er helt færdig.
Salat: Rist kokosmelet gyldent på en tør pande og striml alle krydderurtebladene fint. Trim citrongræsset for hårde yderblade, rod og top og snit resten i helt tynde skiver. Pil skalotteløgene og skær dem i tynde skiver. Rør shrimp paste ud i 2 spsk. olie og vend det sammen med krydderurter, citrongræs og løg. Vend kokosmel og ris i og smag til med limesaft, salt og peber. Anret og server straks.
Server sammen med sprød grøn salat og naanbrød.
Kommentarer og forslag til opskriften