0
Malaysisk beef rendang af oksebryst med citrongræs og kokosmælk dertil lynsyltet spidskål

Malaysisk beef rendang af oksebryst med citrongræs og kokosmælk dertil lynsyltet spidskål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Rendang er en vidunderlig krydret ret der stammer fra Indonesien. Den krydrede og meget aromatiske simreret stammer fra regionen Minangkabau i det vestlige Sumatra og kan laves i et utal af variationer. Rendang er traditionelt set festmad og mad man laver til religiøse højtider og andre store festlige begivenheder, hvor udsøgt mad er en selvfølge. Traditionen for rendang har nu bredt sig langt ud over regionen Minangkabau og spises med velbehag i hele Indonesien og Malaysia, ja faktisk i det meste af Sydøstasien som fx i Thailand og på Filippinerne.

Fremgangsmåde

  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Snit spidskålen så fint du kan og kom det i en skål med lidt salt og limesaft.
  3. Knug det med dine hænder og lad det trække til det skal spises.
  4. Pil og hak skalotteløgene fint.
  5. Skræl og riv ingefær fint.
  6. Fjern de yderste blade på citrongræsset og hak den nederste tredjedel ultrafint!
  7. Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde og sauter løg klare deri uden de tager farve.
  8. kom ingefær, citrongræs og krydderiblandingen ved og sauter med i 1-2 minutter, igen uden at det tager farve.
  9. Kom nu kødet inkl. den væde der ligger derved på og hæld kokosmælken på.
  10. Lad retten simre ved svag varme under låg i 5 minutter.
  11. Tag låget af gryden og lad saucen koge helt ind til den klistrer og sætter sig fast på kødet. Den skal være tyk og cremet.
  12. Smag retten til med lidt rørsukker, salt, revet limeskal og limesaft.
Anretning

Som vist – server de lynsyltede kål og ris dertil.

Beef rendang krydderi: 25% spidskommen, 20% galangarod, 18 % korianderfrø, 10% grøn kardemomme, 10% gurkemeje, 5% chili, 5% nelliker, 5% kanel, , 2% stjerneanis.

Bonusinfo

Rendang krydderi: 25% spidskommen, 20% galangarod, 18 % korianderfrø, 10% grøn kardemomme, 10% gurkemeje, 5% chili, 5% nelliker, 5% kanel, , 2% stjerneanis.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?