0
Beef rendang af sousvide oksebryst med citrongræs og kokosmælk dertil lynsyltet spidskål

Beef rendang af sousvide oksebryst med citrongræs og kokosmælk dertil lynsyltet spidskål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Rendang er en vidunderlig krydret ret, der stammer fra Indonesien. Den krydrede og meget aromatiske simreret stammer fra regionen Minangkabau i det vestlige Sumatra, og kan laves i et utal af variationer. Rendang er traditionelt set festmad, og mad man laver til religiøse højtider og andre store festlige begivenheder, hvor udsøgt mad er en selvfølge. Traditionen for rendang har nu bredt sig langt ud over regionen Minangkabau, og spises med velbehag i hele Indonesien og Malaysia, ja faktisk i det meste af Sydøstasien som fx i Thailand og på Filippinerne.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
basmatiris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

sousvide tilberedt oksebryst i ternrendang krydderikokosmælkcitrongræsingefærskalotteløglime
2 min.
Rendang:

Pil og hak skalotteløgene fint. Skræl og riv ingefær fint. Fjern de yderste blade på citrongræsset, og hak den nederste tredjedel ultrafint. Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde, og sauter løg klare deri, uden at de tager farve. Kom ingefær, citrongræs og krydderiblandingen ved, og sauter det med i 1-2 minutter, igen uden at det tager farve. Kom nu kødet inkl. den væde der ligger derved på, og hæld kokosmælken på.

Lad retten simre ved svag varme under låg i 10 minutter.

Tag låget af gryden, og lad saucen koge helt ind, til den klistrer og sætter sig fast på kødet. Den skal være tyk og cremet. Smag retten til med lidt rørsukker, salt, revet limeskal og limesaft.

rødt spidskållime
15 min.
Lynsyltet spidskål:

Snit spidskålet så fint du kan, og kom det i en skål med lidt salt og limesaft. Knug det med dine hænder, og lad det trække, til det skal spises. Vend med lidt sukker og olivenolie.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Server de lynsyltede kål og ris dertil.

Bonusinfo

Rendang krydderi: 25% spidskommen, 20% galangarod, 18 % korianderfrø, 10% grøn kardemomme, 10% gurkemeje, 5% chili, 5% nelliker, 5% kanel, , 2% stjerneanis.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?