Del fisken i små stykker på ca 1 x 1 cm, drys med lidt fint salt, og lad fisken salte i en skål til senere.
Kog nudlerne i rigeligt letsaltet vand i 2-3 min. Dræn vandet fra nudlerne, og vend dem med lidt neutral olie. Hold dem lune.
Skyl koriander, og hak den fint. Hak også gerne stilkene undtagen den nederste fjerdedel.
Pil de yderste tørre blade af citrongræs-stænglen, indtil du kommer ind til den blødere midte. Mas stænglen ved at slå på den med den døve ende af en stor kniv. Den nederste hvide del af stænglen snitter du meget fint, og bruger i suppen.
Den tørre, grønne top indeholder masser af smag, så kom den evt. i gryden, når du koger suppen, og fisk den op, inden du serverer.
Riv den grønne del af limeskrællen fint, og pres saften fra limefrugten i en skål.
Skær gulerødder og peberfrugt i fine strimler gerne på et mandolinjern.
Sauter gulerødder og peberfrugt i lidt smør/olie ved medium varme, uden det tager farve. Tilsæt laksakrydderierne, og rist igennem i 1 minut. Kom 1 dl vand pr. person på, tilsæt kokosmælk, og kog i yderligere 2-3 min. Smag laksaen til med fishsauce, salt, lidt (rør)sukker samt limesaft og -skræl.
Fif: hvis du vil have lidt mere dybde i smagen på suppen, kan du tilsætte en smule urte- eller hønsebouillon, evt. som terning.
Når suppen har kogt igennem i 2-3 min., tilsættes den letsaltede fisk. Bring suppen tilbage på kogepunktet. Sluk, og lad den hvile under låg i 3-4 min.
Som vist eller anrettet i portionsskåle. Drys med koriander.
Laksa krydderi indeholder: 20% gurkemejerod, 15% galangarod, 10% citrongræs, 10% bird eye chili, 10% korianderfrø, 10% spidskommen, 5% nelliker, 5% muskatnød, 5% cassiabark, 5% laurbærblade, 5% grøn kardemomme
Kundekommentarer ()