0
Malaysisk laksa-suppe med kokosmælk, nudler, koriander & pocheret kyllingebryst

Malaysisk laksa-suppe med kokosmælk, nudler, koriander & pocheret kyllingebryst

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Muskatnød, Hvedemel, Durummel, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebryst uden skind
1 min.
Kylling & fond

Kog 2 dl. vand pr. person op med lidt salt. Tilsæt kyllingebryst, kom låg på og skru ned, så brystet netop simrer lige under kogepunktet i 8-10 min. Sluk, og lad kyllingen trække i yderligere 5 min. Pluk derefter kyllingebrystkødet i strimler.

nudler
5 min.
Nudler

Kog nudlerne i rigeligt letsaltet vand i 2 min. Dræn nudlerne, og vend dem med lidt neutral olie. Hold dem lune.

nam pla (fiskesauce)laksa krydderiblandingrøde peberfrugtergulerødderlimegurkemejerodkokosmælkkoriander
10 min.
Laksa

Skræl gurkemejeroden (pas på, den farver voldsomt, så brug evt. gummihandsker). Skyl koriander, og hak den fint. Hak også gerne stilkene undtagen den nederste fjerdedel. Hak gurkemejerod groft. Kom gurkemejerod og korianderstilke i en morter sammen med lidt groft salt, og knus det hele til en homogen masse (kan evt. også rives på et fint rivejern). Skær gulerødder og peberfrugt i fine strimler, gerne på et mandolinjern. Sauter gulerødder og peberfrugt i lidt smør/olie ved medium varme, uden at det tager farve. Tilsæt laksakrydderierne og gurkemejerod-blandingen, og rist igennem i 1 minut. Sigt fonden fra kyllingen igennem en finmasket sigte. Kom fonden på gulerødder og peberfrugt, og kog i 2 min. Hæld kokosmælk på, og kog i yderligere 2-3 min. Smag laksaen til med fishsauce, lidt (rør)sukker og limesaft.

nudlerkoriander
35 min.
Anretning:

Kom de kogte nudler, hakket koriander og kyllingekødet i suppen, og bring den tilbage til kogepunktet. Anret derefter som vist eller anrettet i portionsskåle.

Bonusinfo

Laksa krydderi indeholder: 20% gurkemejerod, 15% galangarod, 10% citrongræs, 10% bird eye chili, 10% korianderfrø, 10% spidskommen, 5% nelliker, 5% muskatnød, 5% cassiabark, 5% laurbærblade, 5% grøn kardemomme

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?