0

Mandelpanerede søtunger med glaserede agurker, grov kartoffelmos og dildsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Allergener:
Mandler

Fremgangsmåde

Kog fiskefond og dildskærme sammen i ca. 5 min. uden låg. Sigt saucen, smag til med salt og peber og jævn den med maizena.

Skrab kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand. Mos dem groft med et piskeris sammen med fløde og hakket dild og smag til med salt og peber.

Skræl agurken, del den på langs og skrab kernerne ud. Skær den i halvmåneformede skiver på tværs. Smelt smør og sukker, kom agurkeskiverne ved og vend dem godt rundt. Tag dem af varmen mens resten klargøres.

Dup søtungerne tørre og vend dem i mandelmel, salt og peber. Steg dem sprøde i smør og olie, 3-4 min. på hver side.

Dryp sauce rundt på hver tallerken. Sæt en skefuld kartoffelmos i midten og læg fisken ovenpå. Fordel de glaserede agurkeskiver rundt om fisken og server straks.

Kommentarer og forslag til opskriften