Kartoflerne skylles, skrælles og skæres i små, mundrette bidder. Kog dem i rigeligt, letsaltet vand til de er møre - ca. 10 min.
Skyl agurk, bladselleri og æble.
Halvér agurken på langs og fjern kernerne med en ske. Skær agurk og bladselleri i tynde skiver - brug gerne et mandolinjern, hvis du har et. Hvis der er blade med på bladsellerien, tager du også dem med i salaten.
Skær æblet ud i tynde både. Bland det hele i en skål.
Rist valnødderne let på en tør pande.
Pluk makrelkødet af benene - vær omhyggelig, så du ikke får ben med.
Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe lidt af et minut eller to. Riv citronen fint ned i kartoflerne og tilsæt en generøs mængde olivenolie og valnødderne. Vend det hele sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend en smule citronsaft ned i råkostsalaten.
Anret den lune kartoffelsalat med små klatter af rygeost på en tallerken. Kom den røgede makrel og salaten ved siden af.
Velbekomme!
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kundekommentarer ()