0
Marineret filet royal af kuller på toast med spidskål, bønner og kørvel

Marineret filet royal af kuller på toast med spidskål, bønner og kørvel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Læg fisken i et smurt ovnfast fad, krydr med lidt Læsøsalt og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 12 min. Tag fisken ud og lad den hvile tildækket i ca. 5 min. Lav en marinade af honning og koldpresset rapsolie og fordel det ovenpå fisken lige inden servering.

Toast: Tørrist brødet på en pande eller rist det i lidt smør (efter behag).

Spidskål: Spidskålen snittes, smørdampes og smages til med lidt Læsøsalt.

Bønner: Soigner bønnerne. Blancher dem i saltet vand i min. 5-7 minutter Fordel dem i 4 bundter og rul et stykke bacon om hvert bundt (alternativt kan parmaskinke bruges). Bag dem gyldne i den 200 grader varme ovn i ca. 10 min. (eller rist dem på en pande) til baconen er gylden og sprød.

Anretning: Anret brødet på midten af tallerknerne, læg spidskål ovenpå efterfulgt af fisk og bønner. Pynt med lidt kørvel.

Server sammen med små smørstegte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK