0

Marineret hvilling med frisk arabisk krydderurtemarinade og spicy bulgursalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinering: Kom spidskommen, skal og saft fra hele citronen, paprika, ½ bundt grofthakket koriander og persille, 3 spsk. olivenolie, salt og peber i en foodprocessor og kør det til det er ensartet - men ikke alt for fint. Vend fiskefileter og marinade godt sammen, dæk til og stil på køl i 30-60 min.

Bulgur: Rens peberfrugterne og skær dem i små fine tern. Læg dem i en skål sammen med bulgur, et nip salt og 3 spsk. olivenolie. Kog fiskefonden op, rør harissaen i og hæld det over bulguren. Dæk skålen til og lad det trække til al væden er optaget, og bulguren er mør. Løsn bulguren med en ske og lad den dampe lidt af. Vend ½ bundt finthakket koriander og persille i bulguren og smag til med salt og peber.

Fisk: Tænd ovnen på 250 grader og grill. Læg fisken på letsmurt bagepapir med skindsiden opad og grill dem under ovngrillen i ca. 5 min. (til den lige er mør).

Server sammen med en skefuld drænet yoghurt og lidt ekstra harissa, en sprød grøn salat og tyrkisk fladbrød.

Harissa (1 portion)

10 tørrede mellemstore røde chilier

1 spsk. hel spidskommen

1 spsk. hele korianderfrø

3 fed hvidløg

¾-1 dl olivenolie

salt

Fjern stilkene på chilierne. Læg resten i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem trække tildækket ½ time. Rist spidskommen og korianderfrø på en tør pande til de begynder at ”poppe”, kom dem i en morter og lad dem køle lidt af. Knus dem godt, tilsæt de pillede fed hvidløg og knus videre til en tyk pasta. Hæld vandet fra chilierne, hak dem groft og kom dem i morteren sammen med et godt nip salt. Knus igen til pastaen er fin - og så jævn som muligt. Rør olien i lidt ad gangen til konsistensen er lind og blød. Harissaen kan opbevares på køl i 5-7 dage.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?