Fisk: Skær fisken i stykker på ca. 3 x 3 cm og marinér dem i 2 spsk. sojasauce og saften fra 1 limefrugt. Lad det trække i 10-15 minutter. Steg stykkerne lynhurtigt på en varm pande i lidt neutral olie – de skal blot lige tage farve og karamellisere, så pas på de ikke får for længe da de så bliver tørre og kedelige. Steg evt. på 2 pander eller af 2 omgange og sørg for at alt andet er færdigt - før du steger fisken.
Nudler: Kog nudlerne efter anvisning på pakken – og dræn dem for vand. Riv ingefæren og skær den nederste halvdel af citrongræsset fint. Hak chili og hvidløg fint og rist det hele let af i lidt olie i en wok. Skær pak choy i stykker på ca. 2 x 2 cm og rist dem med i et minuts tid sammen med fintskåret rødløg. Tilsæt de kogte nudler, østerssauce, sesamolie og limeblade (kan du ikke skaffe limeblade kan du bruge lidt revet skal fra en økologisk limefrugt) - og rist det hele et par minutter. Tilsæt dernæst ristede, hakkede cashewnødder og vend det hele sammen med de stegte fiskestykker.
Anretning: Drys med sesamfrø samt masser af frisk koriander og pynt med kvarte limefrugter.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()