0

Marineret rødspætte paneret i knust peber og krydderurter med lun peberfrugt/tomat/basilikumsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Hak 1 fed hvidløg helt fint og bland det sammen med hvidvin, citronsaft og 1 spsk. olie. Vend fileterne deri og lad dem marinere på køl i 25 min. Rens og pluk krydderurterne (fx basilikum, persille, dild og purløg), dup dem helt tørre og hak dem fint. Knus peberkornene (brug gerne både sorte, rosa, hvide og grønne) fint - men ikke til pulver! - i en morter. Rør krydderurter, peber og hvedemel sammen med 1 tsk. salt i en dyb tallerken. Hæld marinaden fra fileterne, vend dem en ad gangen i krydderurteblandingen og lad dem hvile i 5 min. Smelt smørret og 3 spsk. olie på en pande og lad det bruse af. Steg fileterne gyldne deri (ca. 2 min. på hver side).

Salat: Halver tomaterne og vend dem sammen med 1 fed presset hvidløg, oregano, 1 spsk. olie, salt og peber. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade og bag dem i en 150 grader varm ovn i ca. 10 min. Rens peberfrugten, skær den i mellemstore tern og snit rødløget i smalle både. Vend løg og peberfrugt sammen med tomaterne og bag i yderligere 15 min. Skyl rucolasalaten, slyng den tør og striml basilikumbladene. Opløs honningen i balsamicoen og krydr med lidt salt og peber. Vend de varme grøntsager forsigtigt sammen med rucola, basilikum og balsamicodressing, smag til og server straks!

Server sammen med frisk pasta, cremet polenta eller råstegte kartofler og godt italiensk brød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?