0

Marineret rødspætte paneret i knust peber og krydderurter med lun peberfrugt/tomat/basilikumsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Hak 1 fed hvidløg helt fint og bland det sammen med hvidvin, citronsaft og 1 spsk. olie. Vend fileterne deri og lad dem marinere på køl i 25 min. Rens og pluk krydderurterne (fx basilikum, persille, dild og purløg), dup dem helt tørre og hak dem fint. Knus peberkornene (brug gerne både sorte, rosa, hvide og grønne) fint - men ikke til pulver! - i en morter. Rør krydderurter, peber og hvedemel sammen med 1 tsk. salt i en dyb tallerken. Hæld marinaden fra fileterne, vend dem en ad gangen i krydderurteblandingen og lad dem hvile i 5 min. Smelt smørret og 3 spsk. olie på en pande og lad det bruse af. Steg fileterne gyldne deri (ca. 2 min. på hver side).

Salat: Halver tomaterne og vend dem sammen med 1 fed presset hvidløg, oregano, 1 spsk. olie, salt og peber. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade og bag dem i en 150 grader varm ovn i ca. 10 min. Rens peberfrugten, skær den i mellemstore tern og snit rødløget i smalle både. Vend løg og peberfrugt sammen med tomaterne og bag i yderligere 15 min. Skyl rucolasalaten, slyng den tør og striml basilikumbladene. Opløs honningen i balsamicoen og krydr med lidt salt og peber. Vend de varme grøntsager forsigtigt sammen med rucola, basilikum og balsamicodressing, smag til og server straks!

Server sammen med frisk pasta, cremet polenta eller råstegte kartofler og godt italiensk brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.