Marinering: Hak persille og koriander, kom det i en skål sammen med presset hvidløg, paprika, gurkemeje, spidskommen og ¾ dl olivenolie og rør det godt sammen. Kom torskefileterne i en plastpose og hæld marinaden over. Lad det marinere på køl i mindst ½ - men helst 2 timer.
Fad: Skær auberginen i ½ cm tykke skiver, drys med salt og lad dem trække 30 min. Skyl dem fri for salt, pres vandet af og dup dem tørre med køkkenrulle. Skræl gulerødderne og skær både dem, tomaterne, løget og citronen i tynde skiver. Læg først aubergineskiverne og dernæst gulerødderne i ét lag i et ildfast fad. Fortsæt med halvdelen af tomatskiverne, derefter halvdelen af løget og til sidst halvdelen af citronen. Krydr med salt og peber, læg fisken på (uden marinaden) og slut med resten af tomat-, løg- og citronskiverne. Drys olivenerne over, dryp med marinaden og dæk fadet til med stanniol. Bag ved 175°C i ca. 1¼ time til fisk og grøntsager er møre.
Server med couscous eller ris, groft brød og kikærter rørt med græsk yoghurt, masser af hakket persille, tomat i tern, lidt spidskommen, citronsaft, salt og peber.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften