0
Marokkansk kyllinge tagine med Ras-el-Hanout og mynte-couscous

Marokkansk kyllinge tagine med Ras-el-Hanout og mynte-couscous

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Muskatnød, Sesam

Fremgangsmåde

Sesamtopping: Kom sesamfrø i et ovnfast fad og bag dem ved 185 grader i 10-12 minutter til de er gyldne. Knus dem let i en morter med lidt groft salt.

Tagine: Kom lidt smør og olivenolie i en tagine over medium varme. (vær sikker på din tagine kan tåle direkte varme fra komfuret - ellers brug en pande og kom det over i din tagine bagefter bruning!).

NB. Har du ikke en tagine kan du udmærket bruge en god støbejernsgryde eller en gammeldags stegeso.

Når smørret begynder at syde, brunes kyllingebrysterne. Krydr med salt og peber her. Når de er gyldne på alle sider tilsættes ras-el-hanout (gem lidt til couscous) og rosiner. Steg i ca. 30 sekunder og rør rundt indtil kødet er dækket af krydderiblandingen. Tilsæt 1-2 spsk. sukker og lidt citronsaft og lidt af den gule skal. Kom 2-3 dl vand ved og lad retten ”braissere” under låg i en varm ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter– eller indtil kødet er gennemstegt og mørt og saucen er reduceret og tyknet.

Couscous: Kom couscousgryn i en skål med lidt salt og hæld kogende vand over så det netop dækker. Lad det trække, tildækket af film i 5-10 minutter. Kom couscoussen i en sigte og lad evt. overskydende væde dryppe fra i 2-3 minutter. Kom couscous tilbage i skålen og krydr med det sidste ras-el-hanout samt salt og peber og lidt citronsaft. Tilfør til sidst generøse mængder af din bedste olivenolie og vend tern af tomat og agurk i sammen med halvdelen af de knuste sesam samt masser af plukket, skyllet og hakket mynte – lad den gerne trække 10-15 minutter og server couscoussen ved stuetemperatur.

Anretning: Drys retten med de sidste ristede sesamfrø og masser af frisk persille.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?