
Marokkansk Zaalouk er en lækker og smagfuld marokkansk aubergine-dip.
Denne autentiske marokkanske opskrift kombinerer saftige auberginer, saftige tomater og en skøn blanding af krydderier for at skabe en smagfuld og let krydret dip.
Zaalouk kan serveres som en dyppelse til brød.
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 250 grader.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Halvér auberginen, og lav 4-5 dybe rids ned i kødet, uden at skære igennem skindet.
Kom dem på en bageplade med skærefladen opad, dryp med generøse mængder god olivenolie - ca. 2-3 spsk. pr. halve aubergine - og krydr med salt.
Bag på øverste rille i ovnen i 20-30 min., til auberginerne er HELT møre. Skrab det møre frugtkød ud på et skærebræt, og hak det groft.
Skær tomater i tern, sautér dem i en sauteuse i olivenolie, og krydr med krydderiblandingen (gem lidt til fladbrødene), salt og peber.
Tilsæt det bagte og hakkede auberginekød sammen med tomatpuré, og kog igennem i 5 min.
Smag til med citronsaft, salt, lidt sukker samt peber, og lad så retten køle let ned. Vend hakket persille i.
Del hver dejkugle i to, og rul dem ud i lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie.
Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved medium høj varme i 3-4 min. på hver side. Drys med lidt god flagesalt og det sidste Zaalouk krydderi, og dryp evt. med lidt ekstra olivenolie.
NB. Brødene kan også bages i en meget varm ovn (250 grader) og gerne direkte på en bagesten eller -stål.
Som vist på billedet. Servér med rucola.
Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Zaalouk krydderiblanding indeholder:
65% sød paprika, 25% spidskommen, 10% chili
Kommentarer og forslag til opskriften