0
Hvilling Baba ganoush med frisk couscous
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

baba ganoush krydderihvillingfilet med skind
1 min.
Fisken

Fisken duppes tør, og pensles godt med olie på alle sider. 
Drys lidt salt på kødsiden, og fordel halvdelen af baba ganoush krydderiet på skindsiden.

Placér fisken med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir på, og lad den trække, imens du laver salaten.


gul peberfrugtagurkrødløgbredbladet persillecitronbaba ganoush kryddericouscous
5 min.
Couscous

Couscousen hældes op i en stor skål, der kan rumme hele salaten.

Hæld så meget kogende vand over couscousen, at det lige dækker med et par mm. Dæk skålen til med film eller en tallerken. Dampen fra vandet vil tilberede couscousen.  

Peberfrugten skylles, og skæres i små tern.
Agurken skylles, deles på langs, og kernerne skrabes ud med en teske og kasseres. Så skæres agurken i fine tern.
Løget pilles, og skæres i bittesmå tern.

Persillen skylles, og hakkes mellemfint.

Når couscousen er mør, tilsættes 1-2 tsk god olie pr. person, og den "fluffes" op med to gafler.

Tilsæt grøntsagerne og persillen til couscousen, og vend forsigtigt rundt. Smag til med salt, peber, resten af baba ganoush-krydderiet, lidt citronskal og -saft. Gem lidt citron til fisken.

25 min.
Stegning af fisken

Ovnen tændes på grill.

Når ovnen er godt varm, sættes fisken ind 2/3 oppe i ovnen, og grilles til den lige er gennemstegt i 3 til 7 minutter. 
Hold konstant øje med fisken, mens den bager, så den ikke får for meget.
Når fisken er færdig, dryppes resten af citronsaften ud over.

30 min.
Anretning

Couscousen anrettes på et fad, og fisken gives til.
Sæt evt. chili på bordet også.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.