0
Hvilling Baba ganoush med frisk couscous
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvilling, Sesamfrø

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

baba ganoush krydderihvillingfilet med skind
1 min.
Fisken

Fisken duppes tør, og pensles godt med olie på alle sider. 
Drys lidt salt på kødsiden, og fordel halvdelen af baba ganoush krydderiet på skindsiden.

Placér fisken med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir på, og lad den trække, imens du laver salaten.


gul peberfrugtagurkrødløgbredbladet persillecitronbaba ganoush kryddericouscous
5 min.
Couscous

Couscousen hældes op i en stor skål, der kan rumme hele salaten.

Hæld så meget kogende vand over couscousen, at det lige dækker med et par mm. Dæk skålen til med film eller en tallerken. Dampen fra vandet vil tilberede couscousen.  

Peberfrugten skylles, og skæres i små tern.
Agurken skylles, deles på langs, og kernerne skrabes ud med en teske og kasseres. Så skæres agurken i fine tern.
Løget pilles, og skæres i bittesmå tern.

Persillen skylles, og hakkes mellemfint.

Når couscousen er mør, tilsættes 1-2 tsk god olie pr. person, og den "fluffes" op med to gafler.

Tilsæt grøntsagerne og persillen til couscousen, og vend forsigtigt rundt. Smag til med salt, peber, resten af baba ganoush-krydderiet, lidt citronskal og -saft. Gem lidt citron til fisken.

25 min.
Stegning af fisken

Ovnen tændes på grill.

Når ovnen er godt varm, sættes fisken ind 2/3 oppe i ovnen, og grilles til den lige er gennemstegt i 3 til 7 minutter. 
Hold konstant øje med fisken, mens den bager, så den ikke får for meget.
Når fisken er færdig, dryppes resten af citronsaften ud over.

30 min.
Anretning

Couscousen anrettes på et fad, og fisken gives til.
Sæt evt. chili på bordet også.

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?