0
Marokkanske mørksejloins med peberfrugt og kikærter

Marokkanske mørksejloins med peberfrugt og kikærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
filet royal af mørksej uden skindras el hanoutcitronris
1 min.
Klargøring

Risene koges efter anvisningen på pakken. Når risene er kogt, lægges et par smørklatter på toppen, og risene fluffes forsigtigt op. Lad dem trække under låg, til I skal spise.

Fisken duppes tør, skæres ud i stykker, så der er to til hver, og lægges over i en skål. 
Vend 1/3 af ras el hanout-krydderiet ned til fisken sammen med et godt blop olivenolie, salt, peber og en lille teskefuld fintrevet citronskal pr. person.
Lad fisken marinere, mens du laver saucen.

Halvdelen af citronen skæres i ultratynde, runde skiver. 

rød peberfrugtløghvidløgkikærter i vandras el hanouttomater
10 min.
Sauce

Løg og 2 fed hvidløg pr. person snittes i fine strimler.

Kikærterne drænes og skylles.

Peberfrugten skæres i tynde strimler.

Tomaterne skæres i mundrette bidder.

Peberfrugten steges ved høj varme i olie i en flad gryde/dyb pande, der udover saucen også kan rumme fisken. 
Når peberfrugten begynder at branke let, skrues ned for varmen, og løg/hvidløg tilsættes. 
Lad stege stille til løgene bliver gennemsigtige. Tilsæt så resten af ras el hanout-krydderiet, tomater, kikærter samt omkring 1/2 dl vand pr. person.
Lad saucen simre stille, til den er kogt ind med omkring 1/3, og smag til med salt, peber og evt. en smule sukker.

20 min.
Færdiggørelse

Fisken lægges over i panden, og lidt af saucen fordeles ovenpå. Dryp med olivenolie, fordel de tynde citronskiver på toppen, og lad simre ved meget, meget lav varme til fisken lige er gennemvarm, og let kan deles i flager med en gaffel.

30 min.
Servering

Dryp citronsaft hen over fisken, og sæt panden på bordet sammen med risene.
~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?