0
Marrokansk one-pot kylling med tzatziki
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingebryst uden skindløg
1 min.
Klargøring
  1. Gulerødderne skrælles og skæres i rustikke, mundrette bidder.

  2. Løg hakkes mellem-groft.

  3. Hvidløget hakkes fint.
    Halvdelen af hvidløget kommes over i yoghurten, resten skal bruges til kyllingen.

  4. Abrikoserne hakkes/skæres mellemfint.  Du skal bruge omkring 1 spsk hakkede abrikoser pr. person.
10 min.
Stegning
  1. Kyllingen brunes kort i olie på en stor pande, der kan rumme hele retten - den skal ikke være færdigstegt, bare lige have farve. 
    Drys halvdelen af freekeeh-krydderiet over kyllingen og krydr med salt og peber.  Stil kyllingen til side på en tallerken, og dæk den til.

  2. Løg, gulerødderne og resten af hvidløget steges i kyllinge-panden i lidt ekstra olie.
    Tilsæt risen og resten af freekeeh-krydderiet, og riv omkring 1 tsk citronskal pr. person over.  
    Tilsæt vand efter anvisningen på rispakken, og lad simre under låg til risen næsten er mør.

  3. Når risen næsten er mør lægges kyllingen ned til risen.  Pres den forsigtigt ned, så kun halvdelen stikker op.
    Kyllingen damper med under låg til den lige er gennemstegt, omkring 5-7 minutter.
    Lad retten stå og trække 5 minutter inden I spiser.
20 min.
Tzatziki
  1. Agurken deles i fire på langs, og snittes fint.
    Vend agurken over i yoghurten, og smag tzatzikien til med salt, peber og god olivenolie.

30 min.
Servering

Citronen skæres i både til at dryppe over kyllingen, og serveres sammen med risen og tzatzikien.

*velbekomme*

 

 

Bonusinfo

Freekeh krydderier indeholder:

  • 25% urtebouillon
  • 15% kanel
  • 15% allehånde
  • 15% sort peber
  • 10 % koriander
  • 10 % mynte
  • 10 % persille

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?