0
Masoor daal med søde kartofler, spinat og forårsløg

Masoor daal med søde kartofler, spinat og forårsløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
1 min.
Daal

Start med at skrælle hvidlæg, rødløg og søde kartofler. Skær rødløg i både, snit hvidløget fint og skær kartoflerne i grove tern.

Find en stor gryde frem og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér løg, hvidløg og kartoffeltern ved mellem varme et par minutter. Tilsæt så krydderblandingen og lad den varme med et minut eller to. Tilsæt herefter de hakkede tomater, linserne og ca. 1 dl vand/kuvert. Kom også et godt skud salt og friskkværnet peber ned i blandingen og lad det hele simre under låg i ca. 20-25 min.

Tilsæt løbende mere vand, hvis gryden ser ud til at koge tør. 

forårsløgbabyspinat
10 min.
Grønt

Skyl forårsløg og spinat grundigt.

Rip spinaten af stilkene og snit bladene groft med en skarp kniv.

Fjern top og rod på forårsløg og snit dem tyndt.

creme fraiche 18%
30 min.
Anretning

Anret daalen i en dyb tallerken med spinat og forårsløg over og slut af med en god skefuld creme fraiche.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.