Start med at skrælle løg og søde kartofler. Skær løg i både og kartoflerne i grove tern.
Find en stor gryde frem og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér løg og kartoffeltern ved mellem varme et par minutter. Tilsæt så krydderblandingen og lad den varme med et minut eller to. Tilsæt herefter de hakkede tomater, linserne og ca. 1 dl vand/kuvert. Kom også et godt skud salt og friskkværnet peber ned i blandingen og lad det hele simre under låg i ca. 20-25 min.
Tilsæt løbende mere vand, hvis gryden ser ud til at koge tør.
Skyl fennikel og mynte. Skær fennikelen ud i super tynde, ske-venlige bidder og pluk mynten ud i blade.
Vend sammen i en skål med et par dråber olivenolie og godt med fintrevet limeskal og masser af limesaft.
Mos kartoffelternene let, hvis de ikke er kogt ud, og smag daalen til en sidste gang.
Anret i bunden af en dyb tallerken med fennikelsalat ovenpå.
Velbekomme!
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kommentarer og forslag til opskriften