0
Tikka curry med kartofler, kokosmælk og tomater

Tikka curry med kartofler, kokosmælk og tomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Jordnødder, Nødder, Sesam, Soya

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tikka curryløgkartoflerkokosmælk
1 min.
Curry

Start med at skrælle løgene og skrubbe kartoflerne. Skær løgene i tynde både med en kniv, og skær kartoflerne i grove, mundrette tern.

Kom lidt olie op i en stor gryde, tænd ved middel varme, og sautér løgene et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt så currypasten, og lad den sautere med. Bemærk, at du kan selv regulere styrken på curryen, ved at tilsætte mere eller mindre paste. 

Når pasten har sauteret lidt, tilsættes kokosmælk og kartoffeltern. Suppler eventuelt med lidt ekstra vand. Læg låg på gryden, og lad retten simre stille og roligt i ca. 15 min.

ris, basmati
10 min.
Ris

Koges efter anvisning på posen.

peanutskoriandertomater
20 min.
Tomater

Skyl tomaterne, og skær dem i både. Pluk bladene af korianderen, og snit stilkene super fint med en kniv. Kom de snittede stilke op i curryen.

Hak peanuts groft med en kniv.

citron
30 min.
Anretning

Smag curryen til med citronsaft, salt, friskkværnet peber og evt. lidt soya, hvis du har. Kom risene og curryen op i en dyb tallerken, og læg tomater, korianderblade og peanuts over retten.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?