Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl løgene, og skræl el. skrub kartoflerne. Skær løgene i tynde både med en kniv, og skær kartoflerne i grove, mundrette tern.
Kom lidt olie op i en stor gryde, tænd ved middel varme, og sautér løgene et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt så currypasten, og lad den sautere med. Bemærk, at du kan selv regulere styrken på curryen, ved at tilsætte mere eller mindre paste.
Når pasten har sauteret lidt, tilsættes kokosmælk og kartoffeltern. Supplér eventuelt med lidt ekstra vand. Læg låg på gryden, og lad retten simre stille og roligt i ca. 15 min.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær tomaterne i både.
Pluk bladene af korianderen, og snit stilkene super fint med en kniv. Kom de snittede stilke op i curryen.
Hak peanuts groft med en kniv.
Smag curryen til med citronsaft, salt, friskkværnet peber og evt. lidt soya, hvis du har.
Kom risene og curryen op i en dyb tallerken, og læg tomater, korianderblade og peanuts over retten.
Kundekommentarer ()