Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Pil og hak rødløg og hvidløg. Skær aubergine og peberfrugt i små tern. Pluk mynte, og hak den groft. Skær abrikoser i små tern.
Rør kødet med salt, peber og 1/3 af krydderiblandingen. Rør derefter med et eller 2 æg, hvis du har nogen - det er ikke strengt nødvendigt. Kom 1/3 af raspen i farsen, og rør den sammen. Lad farsen hvile i et par minutter. Rul små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Vend dem i det sidste rasp, og steg dem derefter på en pande i neutral olie, til de er gyldne og sprøde. Tag kødbollerne af panden, og sæt dem til side. Gem panden til senere.
Kom de hakkede hvidløg og rødløg på panden, hvor du stegte kødet. Steg dem igennem et par minutter. De må gerne blive let gyldne - uden at branke. Kom aubergine på panden sammen med en generøs mængde af din bedste olivenolie. Lad det hele sautere ved medium varme, til auberginerne har optaget olien og er blevet bløde. Tilsæt peberfrugt, abrikos og resten af krydderiblandingen. Sauter igennem i 2-3 min. Husk at krydre med salt. Kom nu den kogte, drænede bulgur på, og lad den riste med i et par minutter. Smag igen til med salt og peber.
Som vist på billedet - drys med plukket mynte.
Mechoui krydderiblanding indeholder:
20% spidskommen, 20% gurkemeje, 20% paprika, 18% korianderfrø, 10% chili, 10% sort peber, 2 % safran
Kommentarer og forslag til opskriften