
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Pil og hak rødløg og hvidløg. Skær aubergine og peberfrugt i små tern. Pluk mynte, og hak den groft. Skær abrikoser i små tern.
Rør kødet med salt, peber og 1/3 af krydderiblandingen. Rør derefter med et eller 2 æg, hvis du har nogen - det er ikke strengt nødvendigt. Kom 1/3 af raspen i farsen, og rør den sammen.
Lad farsen hvile i et par minutter.
Rul små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Vend dem i det sidste rasp, og steg dem derefter på en pande i neutral olie, til de er gyldne og sprøde.
Tag kødbollerne af panden, og sæt dem til side. Gem panden til senere.
Kom de hakkede hvidløg og rødløg på panden, hvor du stegte kødet. Steg dem igennem et par minutter. De må gerne blive let gyldne - uden at branke.
Kom aubergine på panden sammen med en generøs mængde af din bedste olivenolie, og lad det hele sautere ved medium varme, til auberginerne har optaget olien, og er blevet bløde.
Tilsæt peberfrugt, abrikos og resten af krydderiblandingen, og sautér igennem i 2-3 min. Husk at krydre med salt.
Kom nu den kogte, drænede bulgur på, og lad den riste med i et par minutter. Smag igen til med salt og peber.
Som vist på billedet - drys med plukket mynte.
Mechoui krydderiblanding indeholder:
20% spidskommen, 20% gurkemeje, 20% paprika, 18% korianderfrø, 10% chili, 10% sort peber, 2 % safran
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften