0
Mechoui kødboller med bulgur, aubergine, peberfrugt og mynte

Mechoui kødboller med bulgur, aubergine, peberfrugt og mynte

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tørrede abrikoserauberginehvidløgrødløgmynte
1 min.
Grønt:

Pil og hak rødløg og hvidløg. Skær aubergine og peberfrugt i små tern. Pluk mynte, og hak den groft. Skær abrikoser i små tern.

hakket grisekødmechoui krydderiblandingrasp
10 min.
Kødboller:

Rør kødet med salt, peber og 1/3 af krydderiblandingen. Rør derefter med et eller 2 æg, hvis du har nogen - det er ikke strengt nødvendigt. Kom 1/3 af raspen i farsen, og rør den sammen. Lad farsen hvile i et par minutter. Rul små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Vend dem i det sidste rasp, og steg dem derefter på en pande i neutral olie, til de er gyldne og sprøde. Tag kødbollerne af panden, og sæt dem til side. Gem panden til senere.

bulgur
15 min.
Bulgur:
Kog bulgur 2-3 min. i rigeligt letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af i en sigte bagefter.
rød peberfrugtauberginerødløghvidløgbulgurtørrede abrikoser
20 min.
Bulgursalat:

Kom de hakkede hvidløg og rødløg på panden, hvor du stegte kødet. Steg dem igennem et par minutter. De må gerne blive let gyldne - uden at branke. Kom aubergine på panden sammen med en generøs mængde af din bedste olivenolie. Lad det hele sautere ved medium varme, til auberginerne har optaget olien og er blevet bløde. Tilsæt peberfrugt, abrikos og resten af krydderiblandingen. Sauter igennem i 2-3 min. Husk at krydre med salt. Kom nu den kogte, drænede bulgur på, og lad den riste med i et par minutter. Smag igen til med salt og peber.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet - drys med plukket mynte.

Bonusinfo

Mechoui krydderiblanding indeholder:

20% spidskommen, 20% gurkemeje, 20% paprika, 18% korianderfrø, 10% chili, 10% sort peber, 2 % safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?