Rør kødet med salt, peber og 1/3 af krydderiblandingen. Rør derefter med et et eller 2 æg (hvis du har æg - ikke strengt nødvendigt). Kom 1/3 af raspen i farsen og rør sammen. Lad farsen hvile i et par minutter. Rul små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Vend dem i rasp og steg dem derefter på en pande i neutral olie til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og sæt til side. Gem panden til senere.
Pil og hak rødløg og hvidløg. Skær aubergine og peberfrugt i små tern. Pluk persillen - hak det evt. groft.
Kom de hakkede hvidløg og rødløg på panden hvor du stegte kødet - steg dem igennem et par minutter, de må gerne blive let gyldne - uden at branke. Kom aubergine på panden sammen med en generøs mængde af din bedste olivenolie - lad det sautere ved medium varme til de har optaget olien og er blevet bløde. Tilsæt peberfrugt og resten af krydderiblandingen - sauter igennem 2-3 minutter. Husk at krydre med salt. Kom nu den kogte drænede quinoa på og lad den riste med i et par minutter. Smag igen til med salt og peber.
Som vist - drys med plukket persille.
Chimichurri krydderi indeholder:
25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager
Kundekommentarer ()