0

Mechoui style kødboller med quinoa, aubergine, peberfrugt og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Hakket oksekød 8-12%chimichurri krydderirasp
Kødboller:

Rør kødet med salt, peber og 1/3 af krydderiblandingen. Rør derefter med et et eller 2 æg (hvis du har æg - ikke strengt nødvendigt). Kom 1/3 af raspen i farsen og rør sammen. Lad farsen hvile i et par minutter. Rul små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Vend dem i rasp og steg dem derefter på en pande i neutral olie til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og sæt til side. Gem panden til senere.

Grøntsager:

Pil og hak rødløg og hvidløg. Skær aubergine og peberfrugt i små tern. Pluk persillen - hak det evt. groft.

Quinoa:
Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Dette er vigtigt pga. det høje indhold af saponiner. Dræn den godt, og rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddet og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden. Tilsæt vand, så det godt og vel dækker quinoaen og kog i 10 min. under låg ved svag varme. Sluk, og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt og lad quinoaen afdryppe og køle lidt af i en sigte.
rød peberfrugtauberginerødløghvidløgquinoa
Grøntsager & quinoa:

Kom de hakkede hvidløg og rødløg på panden hvor du stegte kødet - steg dem igennem et par minutter, de må gerne blive let gyldne - uden at branke. Kom aubergine på panden sammen med en generøs mængde af din bedste olivenolie - lad det sautere ved medium varme til de har optaget olien og er blevet bløde. Tilsæt peberfrugt og resten af krydderiblandingen - sauter igennem 2-3 minutter. Husk at krydre med salt. Kom nu den kogte drænede quinoa på og lad den riste med i et par minutter. Smag igen til med salt og peber.

Anretning:

Som vist - drys med plukket persille.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Chimichurri krydderi indeholder:

25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.