0

Mechoui style kødboller med quinoa, aubergine, peberfrugt og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Hakket oksekød 8-12%chimichurri krydderirasp
Kødboller:

Rør kødet med salt, peber og 1/3 af krydderiblandingen. Rør derefter med et et eller 2 æg (hvis du har æg - ikke strengt nødvendigt). Kom 1/3 af raspen i farsen og rør sammen. Lad farsen hvile i et par minutter. Rul små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Vend dem i rasp og steg dem derefter på en pande i neutral olie til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og sæt til side. Gem panden til senere.

Grøntsager:

Pil og hak rødløg og hvidløg. Skær aubergine og peberfrugt i små tern. Pluk persillen - hak det evt. groft.

Quinoa:
Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Dette er vigtigt pga. det høje indhold af saponiner. Dræn den godt, og rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddet og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden. Tilsæt vand, så det godt og vel dækker quinoaen og kog i 10 min. under låg ved svag varme. Sluk, og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt og lad quinoaen afdryppe og køle lidt af i en sigte.
rød peberfrugtauberginerødløghvidløgquinoa
Grøntsager & quinoa:

Kom de hakkede hvidløg og rødløg på panden hvor du stegte kødet - steg dem igennem et par minutter, de må gerne blive let gyldne - uden at branke. Kom aubergine på panden sammen med en generøs mængde af din bedste olivenolie - lad det sautere ved medium varme til de har optaget olien og er blevet bløde. Tilsæt peberfrugt og resten af krydderiblandingen - sauter igennem 2-3 minutter. Husk at krydre med salt. Kom nu den kogte drænede quinoa på og lad den riste med i et par minutter. Smag igen til med salt og peber.

Anretning:

Som vist - drys med plukket persille.

Bonusinfo

Chimichurri krydderi indeholder:

25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?